Hisstekniker

Fortsatt beviljande för hissteknikerutbildningen i Tumba

Hissteknikerutbildningen i Tumba är en av de 351 utbildningar som Myndigheten för Yrkeshögskolan beviljat stöd i årets ansökningsomgång om att få bedriva yrkeshögskoleutbildning.

Resultatet av årets ansökningsomgång för yrkeshögskoleutbildningar publicerades idag på Myndigheten för Yrkeshögskolans webbplats.

Bland de utbildningar som får ett fortsatt beviljande finns Sveriges enda Yh-utbildning till hisstekniker. Utbildningen drivs av Xenter Botkyrka i nära samarbete med Hissförbundet.

Dagens besked innebär att utbildningen fått klartecken för starter hösten 2017 och hösten 2018.

Läs mer om hissteknikerutbildningen och se en film om hissteknikeryrket på Xenters webbplats.

Hissförbundet i Elektrikern

”För den som gillar både elektronik och mekanik är det här ett perfekt yrke”, tycker Sima Iskandar. Artikeln berättar även