Hisstekniker

Ansök till hiss- och rulltrappsteknikerutbildningen

"Roligt att jobba med. Sköna lärare. Kul linje och branschen behöver folk. Häftigt att komma till en tom schakt och att bygga en hiss från grunden."

Hiss- och rulltrappstekniker är ett yrke för dig som gillar att jobba med händerna, men även med människor. Yrket har mycket goda framtidsutsikter då branschen är i stort behov av utbildade tekniker.

Ansökan till höstens ettåriga YH-utbildning vid Xenter Botkyrka är nu öppen, sista ansökningsdag är den 9 maj 2021.

I utbildningen får du lära dig att installera, modernisera och reparera hissar och rulltrappor. Yrket innebär att du får ett fritt och omväxlande arbete där teknisk kunskap varvas med mycket kundkontakt.

Så här tycker de studeranden om utbildningen:

Varmt välkommen med dina frågor eller din ansökan till YH Xenter Botkyrka!

Hissförbundet 30 år: Hiss- och rulltrappsfakta i Sverige

År 1915 kom den första rulltrappan till Sverige och NK i Stockholm. Åren före hade allt fler varuhuschefer fått upp

Hissförbundet i Elektrikern

”För den som gillar både elektronik och mekanik är det här ett perfekt yrke”, tycker Sima Iskandar. Artikeln berättar även