SCIP – Registrering av särskilt farliga ämnen

From den 5 januari 2021 måste tillverkare, importör eller distributör av en vara som släpps ut på marknaden i EU/EES och som innehåller ett särskilt farligt ämne på kandidatförteckningen i en halt av minst 0,1 viktprocent lämna information till SCIP-databasen hos ECHA.

Läs här ELA:s information om SCIP-registreringens påverkan på hiss- och rulltrappsbranschen.

SCIP – Registrering av särskilt farliga ämnen

Debattartikel ”Det krävs regeländringar”

Med anledning av Hissförbundets nya rapport om säkerhetsbrister med äldre hissar publicerades idag en debattartikel från Hissförbundet i tidningen Renoveringsinfo.

Ny rapport: Var femte hiss i Sverige har allvarliga säkerhetsbrister

Det finns idag 126 000 hissar i Sverige. Mer än hälften av dem är äldre än 30 år och saknar

Handslag

Ny styrelseledamot sökes!