Ny hissdekal räddar hundar från hissolyckor

Varje år skadas cirka tjugo hundar i olyckor med hissar. Ofta när hunden och husse eller matte hamnat på olika sidor av hissdörren som gått igen. Nu har Hissförbundet tagit fram en varningsdekal för att upplysa om faran och skapa trygghet för våra djurvänner.

Först att rapportera om faran för hundar när de åker hiss och Hissförbundets nya dekal var tidningen Djurskyddet som i en artikel berättar om hunden Milton och mopsen Zimba, läs artikeln här!

När du ska åka hiss med din hund rekommenderar Hissförbundet att du håller kort koppel och din fyrbente familjemedlem nära dig eftersom hissdörrarnas sensorer inte känner av de smala koppelbanden.

Ska du istället åka rulltrappa rekommenderar Hissförbundet att du har din hund i famnen så att inte tassar ska klämmas. Har du en stor hund? Ta hissen istället!

Bor du i en fastighet med hiss? Hissförbundets varningsdekal kan du be din fastighetsägare eller förening att sätta upp i anslutning till hissen. Beställ dekalen av oss!

Varningsdekalen för djurägare har tagits fram på initiativ av Teknik- och säkerhetskommittén av Kommunikationskommittén inom Hissförbundet.

Hissförbundet lanserar kampanj för att attrahera ungdomar till branschen

Hissar och rulltrappor finns överallt i bostäder, på arbetsplatser och i våra offentliga miljöer. För tillgängligheten måste en stillastående hiss

30 år för säkrare hissar och rulltrappor med Hissförbundet

”Hiss- och rulltrappsbranschen är en fantastisk bransch, det finns väldigt mycket hjärta. Här tar folk hand om varandra och vill