Regeringen utökar investeringsstödet för hyresbostäder

Hissförbundet välkomnar Regeringens höständringsbudget som föreslår en höjning av investeringsstödet för anordnande av hyresbostäder och bostäder för studerande med 650 miljoner för 2021. I budgetpropositionen för 2022 ska stödet sedan ökas ytterligare, till 4,9 miljarder. Mellan 2023-2025 föreslår Regeringen att avsätta sammanlagt 9 300 000 000 kronor för investeringsstödet.

När investeringsstödet används för att utöka antal våningsplan omfattas också hissinstallationer. Den så kallade påbyggnadsbonusen kan lämnas utöver grundstödet om minst fem lägenheter byggs per nytt våningsplan. Läs mer om påbyggnadsbonusen på Boverkets hemsida.

Hissförbundet lanserar kampanj för att attrahera ungdomar till branschen

Hissar och rulltrappor finns överallt i bostäder, på arbetsplatser och i våra offentliga miljöer. För tillgängligheten måste en stillastående hiss

30 år för säkrare hissar och rulltrappor med Hissförbundet

”Hiss- och rulltrappsbranschen är en fantastisk bransch, det finns väldigt mycket hjärta. Här tar folk hand om varandra och vill