Välkommen till Elsäkerhetsverkets informationsträffar kring nya elsäkerhetslagen

Med start redan i mitten av mars kommer Elsäkerhetsverket att arrangera 16 informationsträffar fördelade på 8 platser runtom i landet. Anledningen är den nya elsäkerhetslagen som träder i kraft den 1 juli i år.

Den nya elsäkerhetslagen ställer helt nya krav på företag som utför elinstallationer. Det innefattar bland annat krav på egenkontrollprogram och även registrering hos Elsäkerhetsverket för de som utför elinstallationsarbete på annans anläggning, exempelvis hemma hos dig eller mig.

Kommande informationsträffar anordnas för att ge berörda information, stöd och vägledning när det gäller det nya regelverket. Elsäkerhetsverkets representanter kommer bland annat att berätta om innehållet i egenkontrollprogrammet och svara på frågor från deltagarna.

Informationsträffarna är öppna för alla och är kostnadsfria.

Läs mer och anmäl dig på Elsäkerhetsverkets hemsida

Hissförbundet lanserar kampanj för att attrahera ungdomar till branschen

Hissar och rulltrappor finns överallt i bostäder, på arbetsplatser och i våra offentliga miljöer. För tillgängligheten måste en stillastående hiss